Agenda

Programma's en workshops over de dood, rouw en afscheid nemen. 

 

23 mei | Kennismakingsochtend over de afscheidswereld

Donderdag 23 mei 2024 van 10.00-11.30 u
Online meeting ‚ā¨ 35,-

Overweeg je een switch en wil je meer weten over betekenisvol werk in de wereld van uitvaarten en de dood? Misschien loop je dan rond met allerlei vragen over de impact op je leven, je kansen in de markt, welke opleiding je moet kiezen, het opdoen van werkervaring, twijfel tussen loondienst en ondernemerschap en de onregelmatigheid van het werk. Of heel andere vragen. Elke maand organiseert Susanne Duijvestein een online informatiesessie voor ge√Įnteresseerden om kennis te maken en vragen te stellen. De kosten voor deelname zijn ‚ā¨ 35, dit volgt achteraf per factuur.

Aanmelden

26 mei | Workshop om je eigen doodskleed te maken

Zondag 26 mei van 13.30-17.00 uur
Buurtsalon Jeltje op het WG-terrein,
Eerste Helmersstraat 106-N in Amsterdam
Deelnamekosten¬†‚ā¨ 85,-¬†

Ooit was het in ons land gebruik om een zelfgemaakt doodskleed klaar te hebben liggen in je linnenkast, voor als het zover is. Deze traditie is verloren gegaan, maar gehuld worden in textiel in plaats van een kist maakt tegenwoordig wel een opmars. In deze workshop, gegeven door Susanne Duijvestein, maak je je eigen doodskleed, naar jouw eigen ontwerp. Je leert je over waar een doodskleed aan moet voldoen, je gaat aan de slag met het doorvertalen van je eigenheid in een ontwerp, en je maakt een start met het maken van je eigen doodskleed. 

Meer info over de doodskleedworkshop

3 juni | Online informatiesessie voor de opleiding tot uitvaartbegeleider

Maandag 3 juni 2024 van 10.00-11.30 uur
Online via Zoom, gratis

Van oktober 2024 t/m april 2025 vindt in Amsterdam de opleiding plaats tot bewuste, eerlijke uitvaartbegeleider.¬†Ben je ge√Įnteresseerd in het volgen van de opleiding, en wil je graag eerst wat informatie tot je nemen? Sluit dan aan bij deze online informatiesessie. De docent Susanne Duijvestein zal je meenemen in de opbouw van de opleiding en er is uiteraard ruimte voor vragen. Als je besluit om de opleiding te gaan volgen, plannen we een intakegesprek in.

Meld je aan voor de informatiesessie

28 september | Workshop Ritueel geven aan loslaten

Zaterdagochtend 28 september 2024
Buitenplaats Hoorneboeg, Hilversum
Nadere informatie volgt

Waar verlies is, is rouw. En waar rouw is, is liefde. Ons leven is onlosmakelijk verbonden met verlieservaringen. Van een scheiding tot het overlijden van een geliefde, van verhuizing tot burnout en van identiteitscrisis tot klimaatverandering. Wat kunnen rituelen betekenen in het leren omgaan met verlies? Hoe kunnen rituelen ons helpen in ons rouwproces, ook al weten we soms niet precies waar we om rouwen? Rouwactivist en afscheidsdoula Susanne Duijvestein neemt je in deze workshop mee in de dieptes en hoogtes van het landschap van rouw, en samen gaan we vorm geven aan rituelen van loslaten. We leren daarbij hoe loslaten verschilt van verlies, wat loslaten in de natuur betekent en hoe we vanuit verlieservaringen een hernieuwde liefde voor het leven groeien. En vooral gaan we onderzoeken wanneer rituelen hun krachtige werking hebben. Dit vormt de basis voor het vormgeven van een eigen ritueel dat jou dient in jouw huidige proces van loslaten. 

Naar de agenda van de Hoorneboeg