Bel me bij een overlijden: 0644366264

 

Agenda

Programma's en workshops over de dood, rouw en afscheid nemen. 

 

4 feb | De bestemming van de aarde | Stichting Veraarden

Zondag 4 februari 2024 van 14.00-17.00 u
Begraafplaats Zuiderhof, Kolhornseweg 13 Hilversum
Deelname gratis

Zijn wij aarde? Nu de wet op de lijkbezorging wordt geactualiseerd, is er een groeiende belangstelling voor veraarden als natuurlijk alternatief voor begraven en cremeren. Hierbij composteert een lichaam in ongeveer veertig dagen tot voedzame aarde, die kan worden benut om onze omgeving te verrijken met biodiversiteit. Deze nieuwe methode, die al bestaat in Duitsland en de Verenigde Staten, brengt allerlei vraagstukken met zich mee. Eén van deze vraagstukken is de bestemming van deze aarde: wat is betekenisvol én zinvol om met deze uiteindelijke aarde te doen? Op zondagmiddag 4 februari 2024 organiseert Stichting Veraarden een programma over de bestemming van de aarde. 

Meer info over het programma

22 feb | Kennismakingsochtend over de afscheidswereld

Donderdag 22 februari 2024 van 10.00-11.30 u
Online via Zoom € 35,-

Overweeg je een switch en wil je meer weten over betekenisvol werk in de wereld van uitvaarten en de dood? Misschien loop je dan rond met allerlei vragen over de impact op je leven, je kansen in de markt, welke opleiding je moet kiezen, het opdoen van werkervaring, twijfel tussen loondienst en ondernemerschap en de onregelmatigheid van het werk. Of heel andere vragen. Elke maand organiseert Susanne Duijvestein een online informatieochtend voor geïnteresseerden om kennis te maken en vragen te stellen. De kosten voor deelname zijn € 35, dit volgt achteraf per factuur.

Aanmelden

22-24 maart | Death & Rebirth Ritual Art Festival

Vrijdag 22 maart t/m zondag 24 maart
Maca, NDSM Amsterdam-Noord

A three-day Ritual Art Festival featuring a visual art exhibition, lectures, workshops, ritual performances, and live music at NDSM Noord, Amsterdam. The festival is a live experience installation spanning three days. Each day dedicated to each stage of transformation.
1- Death, collapse, decay.
2- Void, the Unknown, mourning, underworld, incubation.
3- Rebirth, renewal, transfiguration, afterlife, reinvention.
Throughout these days we invite you to learn through rituals, visual & performing art, as well as lectures to collectively experience the envisioning and reshaping of our future society.

Naar de website van Death & Rebirth

28 maart | Kennismakingsochtend over de afscheidswereld

Donderdag 28 maart 2024 van 10.00-11.30 u
Online via Zoom € 35,-

Overweeg je een switch en wil je meer weten over betekenisvol werk in de wereld van uitvaarten en de dood? Misschien loop je dan rond met allerlei vragen over de impact op je leven, je kansen in de markt, welke opleiding je moet kiezen, het opdoen van werkervaring, twijfel tussen loondienst en ondernemerschap en de onregelmatigheid van het werk. Of heel andere vragen. Elke maand organiseert Susanne Duijvestein een online informatiesessie voor geïnteresseerden om kennis te maken en vragen te stellen. De kosten voor deelname zijn € 35, dit volgt achteraf per factuur.

Aanmelden