Een uitvaart 
als invaart van liefde 

 

 

 

Ook al is er een uitvaartverzekering:
jullie zijn vrij om een uitvaartbegeleider te kiezen.

 

Wat ik jullie kan bieden, is een liefdevolle begeleiding in het vormgeven van jullie uitvaart. Klein of groot. Een crematie, begrafenis of natuurbegrafenis. Ik heb aandacht voor jullie rouwproces en zal jullie ondersteunen in het zoeken naar wat jullie nodig hebben. 

Waar ik goed in ben, is creatief meedenken over wat in iemands geest past, vrij van 'wat hoort' of wat we gewend zijn. Het vertrekpunt is iemands liefde voor het leven, en dat vertalen we samen door in de plek, een kaart, een kist, mand of wade, een ceremonie, wat jullie wensen ook zijn.

En niet onbelangrijk: een mooi, goed en milieubewust afscheid kan voor elk budget. Juist als jullie een klein budget hebben, kunnen jullie mijn creativiteit en ervaring benutten.

 

Volledige begeleiding
bij de uitvaart


Als jullie mijn hulp wensen bij de vormgeving van de hele uitvaart. Ik stem mijn begeleiding dan af op jullie wensen en dit bestaat dan bijvoorbeeld uit:

- helpen verzorgen en opbaren thuis of elders
- plannen en organiseren van de uitvaart
- regelen van een kist, mand of wade
- maken van een kaart en/of advertentie
- (wettelijke) formaliteiten in orde maken
- rouwvervoer organiseren

- samen voorbereiden van een ceremonie
- regie op de dag van de uitvaart
- (financi√ęle) afronding nadien

Mijn begeleidingstarief is¬†‚ā¨ 2.500,- en dat is vrijgesteld van btw.¬†In afstemming¬†is extra begeleiding mogelijk bij bijvoorbeeld het maken van een wade of audiovisuele presentatie, of wanneer een ceremoni√ęle rol van mij gewenst is.

 

Basisbegeleiding
per uur


Als jullie de uitvaart in eigen hand willen nemen, zo veel mogelijk zelf willen organiseren en mijn hulp alleen bij enkele onderdelen nodig hebben.

Mijn begeleiding bestaat dan uit:

1. een adviesgesprek
2. helpen verzorgen en (thuis) opbaren

3. de (wettelijke) formaliteiten in orde maken
4. ondersteuning op de dag van de uitvaart

En eventueel in afstemming aanvullende begeleiding. Mijn tarief is ‚ā¨ 80,- per uur, vrijgesteld van btw. Bovenstaande opsomming zal neerkomen op ongeveer 10 uren dus¬†‚ā¨ 800,-. Deze basisbegeleiding sluit bijvoorbeeld goed aan wanneer jullie alles (opbaring, ceremonie, samenzijn) thuis willen houden, en kiezen voor een technische crematie of begrafenis.

 

 

Willen jullie mijn begeleiding bij jullie afscheid?
Jullie kunnen me bereiken via 0644366264
of per e-mail via [email protected]

 

 

Persoonlijk adviesgesprek

 

 

Willen jullie het afscheid gaan voorbereiden? Voor ooit, als het zover is, of omdat het nadert?

 

In een adviesgesprek verkennen we jullie wensen en op basis hiervan adviseer ik (uiteraard onafhankelijk) over de mogelijkheden. Ik vind het fijn om te luisteren naar jullie verhaal, te horen wie jullie zijn, wat jullie liefde voor het leven is, wat belangrijk voor jullie is, en ik help jullie om dit te vertalen naar een mooi en kloppend afscheid. Ik bied deze adviesgesprekken landelijk en als jullie dat wensen, dan kan ik jullie ook verbinden aan een goede uitvaartbegeleider in jullie regio.

Een afscheid kan natuurlijk gaan om een uitvaart, maar misschien is er wel een andere vorm van een afscheidsceremonie of -ritueel waar jullie naartoe willen leven. Dat zou ook een afscheid met terugwerkende kracht kunnen zijn, want het is mijn overtuiging dat het nooit te laat is voor een goed afscheid. Ik help met liefde bij het zoeken naar de vorm en betekenis. 

Aanvragen van een adviesgesprek over jullie afscheid

Vul hieronder jullie gegevens in, dan neem ik gauw contact met jullie op. Het gesprek duurt zo‚Äôn anderhalf uur en kan bij jullie thuis plaatsvinden of desgewenst online.¬†De kosten zijn ‚ā¨ 129,- exclusief eventuele reiskosten.

 

Een handboek in afscheid nemen 

 

Uitvaart in Eigen Hand
Auteur: Susanne Duijvestein
Uitgeverij De Geus
Verschenen in april 2021
Derde druk

‚ā¨ 23,99
Gebonden, 288 pagina’s

Bestel hier