Het boek Uitvaart in Eigen Hand

 

In deze gids neem ik je mee in hoe je een uitvaart in eigen hand kunt nemen, vrij van commercie, om zo werkelijk verbinding te maken met de dood, en daarmee met het leven. 

 

 

Heel ons leven zijn we bezig om onszelf uit te drukken. In onze relaties met mensen, het werk dat we doen, hoe we er uitzien, hoe we onze vrije tijd besteden. Ook onze uitvaart mag onze liefde voor het leven weerspiegelen. Als iemands leven niet standaard was, waarom diens uitvaart dan wel?

Afscheid nemen kan anders. Ook je uitvaart mag je liefde voor het leven weerspiegelen: van een ceremonie in je eigen tuin tot een begrafenis in het bos, van een zelfgemaakte wade tot rijden met eigen auto, er kan meer dan de meeste mensen weten. En we mogen ons veel bewuster zijn van wat we na onze dood achterlaten op de planeet.

 

Bestel het boek hier

Uitvaart
in Eigen HandAuteur: Susanne Duijvestein
Uitgeverij De Geus
Verschenen in april 2021
Vierde druk
Paperback, 300 pagina’s

€ 20,00

Bestel het boek hier

 

Wil je me inhuren als spreker?

Veel organisaties zijn volop in verandering en betrokken in grote maatschappelijke vraagstukken van circulariteit en nature based oplossingen. Een dieper begrip van de onmisbare betekenis van dood en loslaten in de natuurlijke cyclus kan organisaties helpen om transities wezenlijker te bestendigen.

Ik kan veel vertellen over de natuur van de dood, de liefde van rouw, over wat er kan groeien vanuit loslaten, het werk dat ons te doen staat in de rouw, ook als het gaat om klimaatrouw en de toekomst van de mensheid. Of het om een groep gewone stervelingen gaat, professionals in de afscheidswereld of medewerkers van corporate organisaties: iedereen heeft iets te leren.

Lezing / training / workshop

De natuur van de dood en loslaten

Loslaten en de dood zijn een noodzakelijk onderdeel van de cyclus van het leven, waar ook organisaties en leiders van te leren hebben in de ontwikkeling naar een circulair en nature based bestaan. Of welke transitie dan ook.

Lezing / training / workshop

Verdieping in rouw en rituelen

Verandering = verlies = rouw. Wat hebben mensen nodig in grote veranderingen? Hoe maken we ruimte voor rouw, wat staat ons eigenlijk te doen in de rouw en hoe helpen rituelen ons in loslaten? 

Lezing / training / workshop

Uitvaarten in de toekomst

Als holistisch begrafenisondernemer, schrijver van Uitvaart in Eigen Hand en grondlegger van Stichting Veraarden verwonder ik me over onze onnatuurlijke omgang met de dood en schep ik liefdevolle alternatieven, met aandacht voor de aarde en onze innerlijke heling.

 

... of iets anders?

Neem contact met me op om te zien of we tot iets inspirerends kunnen komen.