Willen jullie de uitvaart helemaal zelf regelen? Dat kan! Jullie zijn niet verplicht om een uitvaartbegeleider in te schakelen. En met jullie liefde en creativiteit kunnen jullie een prachtig afscheid vormgeven.

 

Onderaan dit artikel vinden jullie een aantal handige documenten die jullie kunnen benutten voor het regelen van de uitvaart, zoals een formulier voor het doen van de aangifte van overlijden, en een verplicht  kistregistratiedocument. Verder vinden jullie hier een sjabloon voor een draaiboek en een exceldocument waarin jullie overzicht houden van de kosten.

Het zelf regelen van een uitvaart kan heel mooi en betekenisvol zijn, maar ook intensief. Vind dus een goede balans en blijf in contact met wat jullie écht nodig hebben. 

 

Uitvaart in Eigen Hand

Zelf ben ik een groot voorstander van het in eigen hand nemen van de uitvaart omdat ik geloof dat deze 'arbeid' een helende kwaliteit heeft. We laten onze liefde tot uiting komen in allerlei onderdelen van de uitvaart: een zelfgemaakte kaart, een samenzijn in eigen huis, zelfgebakken taart, een zelfgemaakte wade... We geven onze liefde gestalte.

Om jullie diy-behoefte te ondersteunen, schreef ik het boek Uitvaart in Eigen Hand. Het neemt jullie mee in alles wat er bij een uitvaart komt kijken, en vooral biedt het inspiratie om jullie eigenheid in het afscheid door te vertalen. Het boek is te verkrijgen bij je lokale boekhandel. 

Nieuw: mijn online videocursus

Hoe regel je een uitvaart?

In een videocursus van een half uur neem ik jullie mee in wat er bij een uitvaart komt kijken, deel ik inspiratie om jullie eigenheid te vertalen en geef ik tips om kosten te besparen.

Lees meer
 

Downloads

Hier vind je nuttige documenten voor het zelf regelen van jullie uitvaart:

Formulier aangifte overlijden bij gemeente
Kistregistratiedocument
Sjabloon kostenoverzicht
Sjabloon draaiboek

Het boek Uitvaart in Eigen Hand

 

Verkrijgbaar bij je lokale boekhandel

Uitvaart in Eigen Hand
Auteur: Susanne Duijvestein
Uitgeverij De Geus
Verschenen in april 2021
Derde druk

€ 23,99
Gebonden, 288 pagina’s

Of bestel hier online